top of page

Jak využít možnosti studia v zahraničí co nejvíce?

Studium v zahraničí může být pro studenty neuvěřitelně obohacující zkušenost, která jim poskytne jedinečnou příležitost ponořit se do nové kultury, naučit se nový jazyk a získat cenné dovednosti a zkušenosti. I když se studiem v zahraničí určitě přicházejí náročné výzvy, tak výhody často výrazně převažují nad jakýmikoli obtížemi. V tomto blogu prozkoumáme některé výhody studia v zahraničí a zmíníme tipy, jak co nejlépe využít této vzrušující příležitosti.



Pojďme se společně podívat na výhody, které s sebou přináší studium v zahraničí.

  • Kulturní obohacení: Studium v zahraničí poskytuje příležitost ponořit se do nové kultury, poznat zvyky, tradice a hodnoty jiné společnosti. Tato zkušenost vám může rozšířit obzory a prohloubit chápání světa kolem, což vám pomůže stát se kulturně kompetentnějšími a globálně uvědomělejšími.

  • Osvojení si jazyka: Mnoho studentů se rozhodne studovat v zahraničí, aby se naučili nový jazyk. Opravdu neexistuje lepší způsob, jak se ponořit do nového jazykového prostředí. Studenti si mohou procvičit své jazykové dovednosti v situacích skutečného života, přirozeně si obohatit slovní zásobu a gramatiku a získat takovou plynulost řeči, které je obtížné dosáhnout samotným studiem ve škole či na kurzech.

  • Profesionální rozvoj: Studium v zahraničí může být také skvělým způsobem, jak zlepšit svůj profesionální rozvoj. Ti, kdo studují v zahraničí, často získávají cenné dovednosti, jako například přizpůsobivost, mezikulturní komunikace a schopnost řešit problémy. Mohou mít také šanci účastnit se stáží, dobrovolné práce nebo jiných příležitostí ke vzdělávání, které jim mohou poskytnout cenné praktické zkušenosti ve zvolené oblasti.


Odbornicí, která roky pomáhá studentům orientovat se ve výzvách a příležitostech studia v zahraničí, je Stacie Berdan. Stacie je cenným zdrojem pro každého, kdo se snaží co nejlépe využít svých mezinárodních vzdělávacích zkušeností.


Stacie Berdan je uznávanou odbornicí na mezinárodní kariéry, globální management talentů a kulturní rozmanitost. Je řečnicí, konzultantkou a autorkou, která spolupracovala s nadnárodními korporacemi, univerzitami a jednotlivci, kteří se snaží uspět na globálním trhu. Stacie je také pravidelným přispěvatelem do různých publikací a je autorem několika knih o globálních kariérách, včetně „Go Global! Launching an International Career Here or Abroad“. Její odborné znalosti v oblasti globálního kariérního rozvoje pomohly mnoha jednotlivcům dosáhnout jejich kariérních cílů a její poznatky jsou neocenitelné pro studenty, kteří chtějí studovat v zahraničí.


„Studium v zahraničí může být zkušeností, která změní váš život, rozšíří vaše obzory, zlepší vaše dovednosti a připraví vás na úspěch ve stále globalizovanějším světě.“ - Stacie Berdan

Nyní, když jste pochopili výhody studia v zahraničí, a také jak co nejlépe využít své zkušenosti, zde je ještě několik doporučení, která vám pomohou připravit se na vaši cestu:


  • Prozkoumejte svou destinaci: Než se vydáte na dobrodružství se studiem v zahraničí, je důležité udělat si průzkum. Zjistěte co nejvíce o své hostitelské zemi a kultuře, včetně její historie, zvyků a norem. Pomůže vám to lépe pochopit a ocenit nové prostředí a co nejlépe využít čas strávený v zahraničí.

  • Zapojujte se: Studium v zahraničí poskytuje vynikající příležitost zapojit se do mimoškolních aktivit a poznat tak nové lidi. Zvažte vstup do klubu, dobrovolnictví nebo účast na jiných aktivitách, které vás zajímají. Pomůže vám to najít nové přátele, zlepšit své jazykové znalosti a získat cenné zkušenosti, které mohou zlepšit váš životopis.

  • Mějte otevřenou mysl: Studium v zahraničí může být občas náročné, protože procházíte novou kulturou, jazykem a akademickým systémem. Je důležité zachovat si otevřenou a klidnou mysl a přijmout nové zkušenosti, i když jsou mimo vaši zónu pohodlí. Pamatujte, že toto je jedinečná příležitost učit se a růst a výzvy, kterým čelíte, vám mohou pomoci stát se odolnějším a přizpůsobivějším člověkem.


Studium v zahraničí může být transformativní zkušeností, která studentům nabízí řadu výhod. Ponořením se do nové kultury, učením se nového jazyka a získáním cenných dovedností a zkušeností se studenti mohou připravit na úspěch ve stále globalizovanějším světě. S pečlivým plánováním a otevřenou myslí může být studium v zahraničí zkušeností, která vám změní život, rozšíří obzory a zlepší osobní i profesní rozvoj.


bottom of page